Alla inlägg under januari 2013

Av anna westgren - 20 januari 2013 16:32

Hej jag tror nog ni läst om att en varg har vandra här i Göteborg de senaste dagarna. Den var även en sväng väldigt nära mitt hem, nere i Fisckebäck på melongatan. Usch vad läskigt!!! inte för min personliga del men för Algot.

Jag själv hade mer än gärna åkt upp på varg och björnsaffari, ligga i en liten stuga med kameran i högsta hög, tänk vilken upplevelse. Men jag vill inte möta på någon varg med Algot. Men jag har följt vargens vandring igenom GP och nu har den lämnat Göteborg. Både skönt för den och oss.


I veckan har jag och Algot vart själva husse har vart i väg på fjällsemester och åkt skidor, jag har haft fullt upp med skolan och tagigt hand om skrutten. Ifredags var jag ledig och då passade jag även Ella, vilket var lika mysigt som vanligt. Kolla in den här bilden på gosseungarna   

 

Efter man vart ute på en kylig promenad och käkat lite lunch så är det gott att ta sig en liten tupplur under filtarna.

De här två var mina pluggkamrater under fredagen, såg till att jag fick bra med uppmuntran, massa pussar. att jag tog mina pauser och lite frisk luft i mellan åt.


   

Lördagen gick vi på långpromenad och Algot hade nog längtat efter att få busa med bushusse, han var som en liten tok.


 


   

Våran vackraste

     

Sen hittade han en "liten" pinne som han bestämt skulle bära med sig hela vägen hem. Vi gick förbi en barnfamilj som började småskratta lite åt honom när han kom lös gåendes väldigt nöjd med den här kollosen till träpinne i munnen. Dom tyckte han var väldigt söt!


 

  

Av anna westgren - 12 januari 2013 19:02

Hej idag åkte vi ut i skogen med Ella och Algot för att testa på bevakning med Algot. Så här gick det till för två nybörjare som oss två (jag och Algot alltså). Algot och Andrèa började busa med en leksak sen gick vi en liten runda, jag Algot tränade lite kontakt medans Andre´a gick om gömmde sig i skogen, sen hade vi bestämmt att jag skulle stanna vid ett träd och sätta mig ner på huk och prata lite med Algot tex Algot skall du leta osv... Jag skulle även knäppa med haken som finns på kopplet så det knäpper till .


Det blir som en singal till den som gått och gömt sig att nu kommer han, vi är redo. När man hörde knäppandet från kopplet skall man prasla lite i löven el skrapa med foten imarken göra nått ljud ifrån sig iaf. Då släpper man hunden och säger leta i mitt fall eftersom att jag säger sök när det gäller viltspår. Detta tyckte Algot var superkul! och nu de här 2 första gångerna , då var det väldigt korta avstånd. Andra gången jag satte mig på huk och pratade om att vi skule leta igen då var han totalt fokuserad och svansen gick som en lite proppeler och han flög i väg när jag släppte taget.


När hunden hittar den gömda personen skall man ha leksaken med sig och börja leka och ge hunden massor med beröm, det var så kul att göra nått som man inte gjort innan.   Så stolt han blev när han hittade henne =)



Jag fick lägga ett godis och leksaks spår för Ella och gömma mig i skogen med en leksak berädd på att busa när hon hittar mig. Och det gjorde hon så bra så!


Efter de små grisarna hade fått använda knoppen lite så fick de busa lite, för när vi kom hem mötte vi upp min klasskamrat och hennes urgulliga son som skulle komma förbi mig idag på en fika. Elof blev väldigt populär hos Algot, han fick ju smaka på både godis och bulle.  Sen fick han mata Algot med hans egna godis och det var kul det med. Så söt liten kille! Snart kommer Ella med matte över och vi skall bara mysa hela kvällen.



 


Så här trött blir man när man haft fullt upp en hel dag   

Av anna westgren - 7 januari 2013 19:45

Hej i morgon börjar skolan för mig, den började idag fast jag har vart hemma är förkyld och halsont urk!

Missade även middagen med Henriks familj igår tyvärr. Vi fick ett par jättefina muggar av Henriks bror och fru, designade av Ernst och jag gillar verkligen Ernst    Mitt morgon te smakade extra gott i morse.


   


Med Algot är det bara fint han har hållt mig sällskap i soffan idag. En riktig mysskrutt   

Nyårsafton firade vi med våra sköna grannar som har Ella. Vi åt gott och hade en trevlig och lugn kväll , spelade spel och skrattade väldigt mycket!


Algot bryr sig inte om fyrverkerierna alls och det är väldigt skönt att inte ha en hund som blir rädd.

Så här stilig var han på nyårsafton.

 

En svart siden fluga   


Den 4 januari hade jag och Henrik 8års dag och vi har vart förlovade i 5 år, ojoj vad tiden går fort kan inte fatta att vi vart tillsammans så länge redan. Henrik fick frukost på sängen och vi spenderade dagen i skogen och på kvällen gick vi på bio. Kollade på filmen the Hobbit.


 

Så söt


 

Skogshuggarna är i farten.

Vi stannade för att fika och vi stannde vid ett nerfallet träd som funkade perfekt som en bänk med sittunderlag på.


 

Gnaga på trädet mellan matte och husse...

ha d nu så bra kramar

Ovido - Quiz & Flashcards