Senaste inläggen

Av anna westgren - 12 oktober 2012 18:37

Idag hade jag en sprudlande glad Algot som var super taggad att träna agility. Jag spännde fast  hindrerna på min dragvagn och packade ryggsäcken. Jag får lite märkliga blickar när jag går där konkandes på allt som jag behöver ta med mig på min tränings stund och med en liten hund som smilar stort och har väldigt brottom i kopplet. Dom undrar nog vad jag har för mig för nått.

 

Två korta filmklipp från dagens träning.

 

 

Jag fick tjöta på han lite att komma men när vi väl kör så går d ju fint    Själv tycker jag att jag låter som en av d där små mössen från akungens som går på julafton. Kan ju bara hoppas på att jag låter bättre i verkligheten   
 


 

Fick hem hundsport idag och läste en väldigt bra atrikel skriven av Thorelife Wallqvist som är medieinformatör för terrierklubben så jag var bara tvungen att maila till och säga och tacka honom för  en bra artikeln. Jag fick ett väldigt tacksamt mail tillbax och en hel del bra information och andra artiklar och material han har skrivigt. Mer om detta snart i bloggen  =)

Nu skall vi ha fredagsmys! Ha d gött

 

 

 

 

ANNONS
Av anna westgren - 4 oktober 2012 20:24

Idag tittade äntligen höstsolen fram och vi passade på att gå en lång skogspromenad. Det har vart aldelles för mycket regn de senaste veckorna och agilityträningen har vi tyvärr inte kunat göra så mycket som vi viljat, men jag hoppas på lite uppehåll i helgen.  

Min otroligt vackra kille bland höstlöven   


Vi har tränat på att gå fot och jag har verkligen tränat och tränat och kännt att nää kommer jag verkligen att lyckas med detta mer än att han går några steg i taget med att hålla fockus på mig. Visst har vi lyckats några gånger bättre men nu är det som polätten trillat ner och han kan gå fot ganska så långt. Det känns jättekul att fått upp hans intesse med fot träningen.   Det har vart lite från gång till gång förut.


   

Visst är han urläcker min rödarubin bland höstfärgerna.


 


 

Lite gräs smakar gott


 

Måste kolla så att husse och matte hänger med.


Hoppas ni haft en lika bra dag som vi har haft!


ANNONS
Av anna westgren - 29 september 2012 17:03

Hej nu har bloggandet kommit efter lite tyvärr, skall bättre mig. Förra helgen  la jag viltspår för Algot och han var jätteduktig! Han har lite bråttom i början så han slog och gick tillbax några meter i spåret och sedan tog han d betydligt lugnare och jobbade på bra.  Det är inte alltid så lätt att ta det lite lugnt när man heter Algot och skall göra nått som är roligt =) Men d är nått som vi får jobba med.


På söndagen förra helgen hängde vi med grannarna med deras hund Ella so skulle göra BPH. Personlighetertest för hund och det var jätteintressant. Jag fick till och med vara med som statist =) Första gången jag såg nått sådant test och nu fick jag se på ett par hundar som kommer ifrån samma kull.


Idag åkte vi på en lång tur med hundarna Algot och Ella. För mig var d väldigt skönt att ta en pause från pluggandet.

Båda två var som tokar och raceade runt och busade.

         

Fult ös medvetslös hehe. Dom har det väldigt kul tillsammans, tur att vi bor så nära varandra!


   

Min snygging   


     

Ella bus. Det blåser så mycket så hennes stora öron fladdrar i vinden. SÅ SÖT   


 

vATTEN ÄR JU VÄLDIGT POPULÄRT...


 

  


 

så här hittade jag sömntuttorna i sängen när jag kom hem efter skolan kl var runt tolv. Mina älsklingar   


Av anna westgren - 18 september 2012 11:45

Hejsan nu har d blivigt många härliga höstpromenader i skogen för våran del, när jag sitter stilla mestadels av min tid i skolan är det väldigt skönt att komma ut och röra på sig och få frisk luft efteråt. Matte pluggar till ekonomi och redovisningskonsult och har nyligen börjat min 2 åriga utbildning.


Det här med skvallerträningen har gett resultat men vi har lite att träna på fortfarande innan jag blir helt nöjd.

Igår var jag, husse och Algot ute på en tur i skogen och vi träffade på 2 hundar. Algot var lös och sprang runt som en liten tok som han brukar göra. Första hunden bryde han sig inte om alls, han bara traskade vidare. Andra hunden var en bit bort. Om man tänker sig som en skogsdunge där det är lite mera öppet där var denna hund med Sin matte iaf.

Algot sprang före oss och vi brukar gå ner i gläntan där nämligen, Så givetvis sprang han ju ditt.

Men så kommer han  skruttandes emot mig med en stirande blick så som när han vill ha godis och som tur var fick han en godis. När jag tittar upp står hunden där. Oj vad glad jag blev!!!


Målet är att han skall göra precis detta komma till mig när han ser en annan hund. kontakt med matte el husse. Och det är väldigt bra när man går i skogen och inte alltid ser när hunden gör det innan en själv.


 

Den här bilden är från i helgen. Träsktrollet njuter av att plaska lite   


 

Tugga pinne är gött.


Lite höstplaner som jag har är ju givetvis att åka på så många agility tävlingar som möjligt under höst och vintern.

 På SBK tävlingssida har jag spanat in några tävlingar som inte är allt för långt bort. Så nu är det bara att anmäla och kolla kalendern att vi kan åka då oxå.  Sen tränar jag och grannen (Ella bus) vidare med lydnad 1. Sen blir det att lägga ett och annat viltspår som Algot gillar väldigt mycket.

Ha d nu så gott


 
Av anna westgren - 8 september 2012 15:55

Vi startade med tidig morgon halv 6 för att göra goda mackor, kaffe och packa det sista innan vi begav oss till Halmstad bk, för att tävla i den första agility tävlingen för mig och Algot. Våra härliga grannar med bästisen Ella hängde med som glada suppotrar vilket var väldigt kul!  Vi blev tyvärr diskade för att mitt glada yrväder var lite övertaggad och ville inte helt lyssna på matte men bitviss var han jätteduktig! Han tog ju slalom gallant, det som jag hade fasat för mest.


Det jag skall lägga mera krut på inför nästa tävling är att värma upp betydlig mera på uppvärmingshindrerna och hoppas på att det finns några fler hinder att värma upp på nästa gång, inte 3hopp ett däck. Sen skall jag träna med störning, störnig och åter störning för jag vet att han kan. Sen utöver tävlingen var jag jätte nöjd med honom, han skötte sig jättefint så det känns väldigt bra.  


Men vi hade en mycket trevlig dag tilsammans med många  skratt och så åkte vi förbi engelssons som ligger på vägen hem i Falkenberg. Så visst kunde yrvädret haft lite mera focus på matte men jag är nöjd ändå. Vi tar revanch nästa gång   . Och då kanska inte matte är som en yrhöna som inte vet varken ut el in. Nu vet jag ändå lite mera hur det gåt till. På vägen hem låg Algot och Ella och myste på varandra i bilburen så söta   

När vi kom hem däckade vi alla tre i soffan och husse och Algot ligger fortfarande kvar under gossefilten och sussar.


Ha d nu så bra kramar

Av anna westgren - 31 augusti 2012 17:21

 Elsa var här i går tillsammans med husse Johan. Det var aldelles för länge sedan Algot och Elsa träffads. Dom blev som små tokfjantar båda två när de hälsade på varandra.  

Här är Elsa hemma hos oss, hon leter i Algots leklåda


   

Så söta! De var som två plåster på varandra.


 

Här är en yberglad Algotsson som fått sin leksak när vi tränar lite agility =)


I onsdags Tränade jag och Ellas matte nästan alla moment i lydnas klass 1 det var väldigt kul och det gick helt ok för att vara först gången en del moment har man tränat på innan men inte allt. Det Jag och Algot behöver träna på är att stå och linförningen. Jag har inga planer på att tävla i lydnad direkt, men man skall aldrig säga aldrig. 


Agilityn går riktigt bra nu och slalom flyter på som bara den. Han funkar bäst när jag bara säger slalom och går brevid och hejar på honom inte störa honom på någotsätt med handen eller något sådant, då går han både rätt och snabbt! Vi var uppe på brukshundsklubben tidigare i veckan då körde vi en bana och det gick galant. Ingången till slalom missade han 1 gång men de andra gångerna gick d bra med.


Jag övade både med tunnel och hinder innan slalom ingången för det är just det som Algot har svårast med. Och jag har lagt extra mycket belöning kring slalom så det skall bli extra roligt .   '

Här är banan som vi tränade på.  Ha det så bra många kramar

Av anna westgren - 24 augusti 2012 15:54

Medans husse golfade var jag och Algot ute i skogen och njöt av solen. Han lämnade oss och sen kom han och hämtade oss. Jag har lämnat in alla papper till trafikverket så nu väntar jag bara på körkorts tillståndet.

Sen är d bara att börja övningsköra. Ska bli skönt med eget körkort.Godingen


 

Ryggsäcken packades med sittunderlag, kaffe till matte och vatten till Algot .Passa på av att njuta av de få soliga dagarna vi fått denna bedrövliga sommar. Vi gjorde lite godisträd och bara hade det super mysigt i skogen.


             

Som ni ser gillar Algot att vara på stenar, stockar annat roligt där han kommer upp lite från marken.


       

Det blev en del gräs för skrutten oxå


 

Givetvis hittade träsktrollet lervatten att klafsa i.


Igår förmiddag åkte vi tillsammans med Ella och hennes matte upp till brukshundsklubben och körde lite agility. Det gick helt ok. 2-3 rundor gick riktigt bra. Det är kanon att träna med störning och inte vilken störning som helst, bus Ella satt ju vid kanten. Jag var väldigt nöjd med honom när det kom till liggkvar. Då låg han kvar brevid Ella fast jag gick iväg och fixade på banan. Husse blev lite impad han oxå =)

Jag har tränat mycket på det och nu sitter det rikigt bra!


 

  Efter man tränat agility och busat lite då blir man trött   Mysa i sängen är skönt då. Hur söta får man lov att bli, gullungar!

Av anna westgren - 22 augusti 2012 09:57

Lördagen den 18de åkte vi ner en sväng till Kungsbacka för att kolla på Agility tävling. Det var jättekul at se alla duktiga vovvar som tävlade. Jag har haft lite små funderingar kring just tävlandet. Tex kopplet slänger man ju vid starten när man skall börja loppet. Får någon annan hämta det el hur funkar det?  För man vill ju inte störa nästa tävlande vid början av loppet. Men  då har dom löst det med att det är en person som går och hämtar upp kopplet och hänger det vid målgången. Perfekt en grej mindre att tänka på! Och vid målgången stor det en låda där man kan lägga både leksak och godis om man vill.


Vi träffade även Sandra som oxå har en staffe Stina som kommer från samma kennel som Algot och självklart tittade vi på när stina tävlade.  Men man har bara 8min på sig att gå banan innan tävligen börjar. Ojojoj Bäst att jag är där i tid och kollar in den i god tid då =) För nu är det bara 18dagar kvar tills vi gör våran debut hehe...


I förra veckan fick Ella vara här några timmar hos mig och Algot. Dom var ovanligt lugna faktiskt, givetvis var de glada när Ella blev lämnad i ca 2 min och sedan när matte kom. Men där i mellan var det bara myspys.


 

Ella tuggar på ben <3Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se