Senaste inläggen

Av anna westgren - 21 september 2013 18:46

Hej! här är allt bra fint och Algot mår bara bra. Vi var hos vetrinären förra torsdagen och då fick han sin vaccination och han var lika tokglad som vanligt... På onsdagen åkte vi ner till Kungsbacka och då fick han provsimma i basängen. Det var ganska så jobbigt att simma och lite stressad blev han när han var i för att han kom ju ingen vart men han tog det lite lugnare emot slutet.

Men efter bad och torkning så skulle jag bara hänga upp handuken då sprang han upp på rampen (som hundarna går upp för att komma i vattnet.) igen och husse fick tag på honom innan han skulle i igen.

Tokunge! så det var nog inte så farligt att simma i simbasängen iallafall. Ryggen känns kanon igen vilket glädjer mig!


Idag var vi i skogen och jag la ett litet spår. Jag fick även lite sällskap när jag la ut spåret. En Jämthund kom och hälsade på mig det lukatde ju hur gott som helst. Husse kom efter och försökte kalla in sin hund men jag sa att det är ingen fara lägger ju spår så det är nog därför han inte riktigt vill lyssna. Han var väldigt snäll och så fin.


Algot som inte spåret på hela sommaren var taggad som tusan och självklart visste han precis vad han skulle göra. Och att det gått en annan hund på spåret verkade inte ha någon betydelse iaf.


     

Lite dåliga mobilbilder blev det idag. Han var ju så himla nöjd när han hittade klöven och spårendet gick grymtbra idag,raka spåret. Det som vi behöver träna på är väl farten iså fall. Kanske dax att lägga längre och lite svårare för att få ner tempot. Ha det nu så bra!

ANNONS
Av anna westgren - 7 september 2013 10:52

Hej nu har det ekat tomt i bloggen under ganska lång tid. Men vi mår bra och Algot är på fötter igen, träningen går långsamt framått och vi börjar få våran tokgris tillbax. Algot har fått  gå på massage och laser behandling två gånger hos hund och harmoni och skall ditt en tredje gång och även då få prova på att simma i basängen, vi får se hur det går.

Vi har även simmat honom själva fast då i sjön och som ni redan vet så älskar han att bada så det är inga problem alls. Jag har även massaerat honom nästan dagligen vilket han uppskattat väldigt mycket! Speciellt när man vart i skogen eller träffat Ella en stund då har det blivit lite extra massage just den kvällen.


 

Vill alltid vara med även om man är trött och matte pluggar   


 

Under veckan var jag och Algot på en liten skogstur, han fick med sig den nya leksaken och jag tog med mig lite kaffe. Kolla in öronen så söta


 

Nyinköpta termosen från xxl som hade rea =) jag handlade även hundförarbyxor av märket lundhags och lite annat smått och gott så nu är jag redo inför hösten.

 

Det fanns slaktavfall över hela skogen efter Algot massakrerat sin leksak...

     

Min vackra prins   

ANNONS
Av anna westgren - 6 augusti 2013 15:13

Först vill jag bara berätta att Algot fyllde fyra år den 29/7. Var tog tiden vägen?

Vi firade med en liten skogstur och så fick han massage av matte och en jättegod oxstrupe som han inte smakat på tidigare, mycket uppskattat.

Jag har så många bilder att välja på men här är några bilder ifrån våra 4år tillsammans. Vi är så tacksamma att vi fick just Algot hem till oss. Tack Eva för världens bästa hund!


 

Här är de små liven i valplådan, så underbat söta   


     

Världens sötasta valp  


   

Mattes toffla var väldigt tuggvänlig


 

Bus i blicken

 

Den roligaste leksaken var en borste, inte alls de dyra hundleksakerna...

 

Det här var på Algots två årsdag

 

Uppe hos kenneln och hälsade på halvsyskonen.

 

Badhuliganen är i farten

 

Algot, chico och Alice

 

Algot och Tyra

   

Det tre grabbarna grus Algot, Putte och Gimli


   

jag och Algot pussas   


 

Algot och den stor kärleken Anita   

 

Algot med sin mamma Gunnel


     

Algot och Ella  

     

 

En av favoritbilderna   


Vi hoppas på många,många år till tillsammans!!!


Algot har inte haft den sommaren som vi planerat tyvärr. Jag hade planerat inför några tävlingar i agility och många långa turer i skogen. Spårning,bad och njuta av sommaren. Men först var den operation, som jag nämnt tidigare. allt gick jättebra med den. Men så började han bli trött, först tänkte vi på att det var så jädrans varmt och han är lite känslig för värmen men det blev bara mera och mer och han blev ganska så grning liten Algot, vilken inte är likt honom alls. snarare brukar d vara tvärtom, Algot är alltid glad och sprallig och är en riktig glädjespridare.


Det fick bli en tur till vetrinären och de tog massa prover, efter två veckor fick vi beskedet borelia.

Värdena låg på 50 och vetrinären tyckte inte vi skulle behandla idags läget.De brukar inte behandla om värdena är under 80. hon sa att det går över av sig själv. Men det gjorde det inte, jag hade tanken på att vårdena kanske var på väg uppåt när det togs?


iaf så har lillskrutten fått gå på 20 dagars antibiotika slutade i förra veckan på onsdagen. Han har varit så trött och skruttig och man har kännt sig så hjälplös och dum. Men nu är han glad och busig igen. Vi tar det fortfarande ganska så lugnt, ingen agility eller hård träning utan vi har börjat gå i skogen och lite lydnadsträning.


Vi tog en liten skogstur med dessa två idag

 

Chicko och Alice. Algot och Alice fick busa av sig en liten stund i skogen. Det var väldigt roligt!!!


Algot har fått en tid inbokad hos Hund i harmoni , han skall få massage och en genomgång av sina muskler och leder.

Det kan han behöva min lille skrutt   . Så nu hoppas vi på en härlig sensommar och höst med mycket träning,bus och långa härliga skogsturer. ha det nu så bra!!!


Av anna westgren - 8 juli 2013 19:50

Njut av bildboomb!


 

Tänk om man fick ha en egen ö


                                 

  jag blev så himla nöjd med den här sista bilden!

Av anna westgren - 6 juli 2013 13:45

 

Algot (badhuliganen) nu trivas han   


Idag tog vi en tidig tur i skogen innan det blivit för varmt. och så blev det lite bad för hundarna oxå. Algot hoppar i med glädje som vanligt, Elsa hon simmar inte men hon gick ändå i. Där vi var i dag är det perfekt för hundarna sandbotten och långgrunt.


     

En liten fika pause blev det och jag har inhandlat små fritidspallar att ha till skogsturerna, helt perfekta!

 

Jag håller en i handel när vi förflyttar oss till skuggan.


   

En hel del mys har d blivit oxå, de små sötgurkorna   


 

jag och Elsa myser på kvällen...


     

Elsa


   

Algot

         

Lite blommor från min balkong.


Träningen går bra med de små grisarna de är så duktiga!  I morgon hade vi tänkt att ta en tur ner till havet.

Ha det så bra!


Av anna westgren - 30 juni 2013 17:09

 

Den här bilden beskriver rätt så bra hur d var mestadels i skogen idag, två busungar som härjade rätt friskt!

     

Lite gräs får man ju passa på att äta när man är ute oxå.

   

Väldigt törstiga när man springer i skogen...


   

  

 

Nu sover de gott här hemma.


 

Lugna och fina innan de får lov att gå in. Detta gör jag varje gång vi kommer in från promenaden n.

Och så skall de gå lung ut från min dörr och dörren nere i svalen. Dessa två har nämligen ganska så lätt att komma gå upp i varv och trissar änu lättare upp varandra.


Jag hade tänkt en hel del passivitetsträning och framför allt lydnad och kontaktsövningar med dessa två när Elsa är här i två veckor, man får ju passa på när man har två!

idag lyckades jag få de att gåi långsamt tempo fot på varsin sida utav mig, ganska så kort sträcka men man får ju börja med  något. Elsa skall även bli introducerad till skvallerträning, vilket jag inte tror kommer bli några som helst  problem.    

Varför ta en fjutig pinne, när man kan ta ett helt träd?

Av anna westgren - 29 juni 2013 14:35

Hej hej Algot skall få ha sin kompis Elsa här i två hela veckor, hur kul som helst!!! Vi skall träna,lydnad,agility,lägga spår och ta många härliga skogspromenader och en del badande blir det nog oxå. 

Själva så hade jag min sista dag på parktiken i fredags och så skall jag sommarjobba på redovisningsbyrån som jag praktiseradt på i två månader nu.  Så under juli månad blir det sommar jobb fast timmar så jag får en del lediga dagar iaf och under augusti har jag sommarlov!!!


 

Elsa och Algot myser i våran säng   


Jag har kollat på att åka i väg en sväng till sveriges sydligate fjäll ,hyra en stuga och vandra, bada och bara njuta ett par dagar.


 


Montering av bilburen.  

Enligt Algot var det här skit trist

 


Så tråkigt så att han hoppade upp i bilen och la sig.

 

Mysigt med filten   


   

En trött kille som gillade sin nya bur.

Av anna westgren - 15 juni 2013 10:00

Hej hej efter en lång jobb vecka stack vi ut till skogen på långpromenad. Lite familjemys i skogen är aldrig fel =)


   

Gräs i massor som kossan åt


 

Kosan in action. Lite dålig bildkvalitet med mobilen tyvärr, kameran får hänga me nästa gång.


   

 

  Sötaste killen i stan


     

Nämen massa trä stockar ute i skogen, åå så kul tycker Algot. För det skall bäras omkring på, flyttas och lekas med.. Han är för söt när han skall flytta på alla stockarna.


   

och så fanns det ju en väldigt stor grushög här oxå, tokrusar upp på den ett par gånger, hur kul som helst.

 

Tokhuliganen är i farten


 

sa du loss, ge mig min godis.


Algot har kommit på att om någon av husse eller matte kallar in honom när vi är ute på promenad så springer han fram och får en godis av tex husse som ropade in honom, men han nöjer sig inte där då går han direkt till mig och ska ha en godis av matte oxå. Detta gäller även om han skvallrar på nått. varför nöja sig med en godis när man kan få två?!  Han är ju så söt när han gör detta...


 

Så här mysigt bäddar jag in honom efter frukost och morgonrundan när jag äter frukost framför nyheterna.


Ha det så bra ! kramar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se