Senaste inläggen

Av anna westgren - 16 februari 2012 17:59

Hejsan här är allt bra med oss.Igår blev det promenad med Ella och lite träning inomhus. 

Här tränar vi klossen och filten. Tyvärr glömde jag av att ställa in skärpan på kameran men men kan ju inte tänka på allt   Filten träning med störning. Ni ser oxå i bakrunden vilken intresserad husse vi har. Snart får han fyrkantiga ögon  

Min skrutt är väldigt duktig och han är väldigt träningsglad!


Idag åkte Husse till sin bror Christian och hans två hundar Tyra och Melvin. Algot och Melvin dom lekar på som tokar nu, Förut har Algot varit lite stor och jobbig enligt Melvin. Men nu minsan är han ju stört kul lekkompis...


Eftermiddagen åkte vi och tränade lite agility men vädret var inte så bra. Slalom gör han helt själv nu, ingen hjälp med varken hand el ben. Bara uppmuntrande ordet slalom. Träningen går framåt och han tycker det är lika kul varje gång. Jobbar mycket på att hålla fockus, det är lite svårt i mellanåt. Nästa träning blir gruppträningen på söndag.


Ha det nu så bra kramar

ANNONS
Av anna westgren - 14 februari 2012 20:05

Hej på er Vi hoppas alla har en riktigt mysig alla    dag!!!! För det har vi här hemma.


   

Världens mysigaste Algot!

ANNONS
Av anna westgren - 1 februari 2012 20:01

Hej hej idag åkte vi till bästisen Anita! Huliganerna härjade loss som bara den och dom hade nog längtat efter varandra... Medans vi tvåbenta fikade låg kärleksparet och brottades sen var det ut i snön för att busa.

 

Lite dåligbildkvalite men man ser verkligen hur glada dom är!


 

Sötnosen Anita  


Gullungar


     

Visst är dom helt underbart söta tillsammans!!!


Igår kväll var jag på föreläsning med Fredik Steen. Det var väldigt intressant , han pratade om hur hundar tänker och uppfattar oss människor och omgivningen. Berättade om många bra exempel och folk fick fråga frågor mm.

En sak jag håller med honom till fullo är att jag tror inte på bestraffning. Gå bara till dig själv.

Ta mig som studerar just nu. Om jag ska göra ett prov och min lärare slår till mig för varje fel jag gör. Då skulle jag bli väldigt nervös inför nästa prov, få dålig relation till min lärare och jag skulle defenetivt inte gilla min lärare.


Jag tycker det är väldigt intressant med hundspårk mellan hundar och människa och hund. Jag vill lärar mig mera både vad det gäller hund och träning med hund. Bokhyllan här hemma fylls på i mellanått. Vi har haft turen att köpt en underbar hund från en helt fantastisk uppföddare, som har hjälpt till och stöttat när man har frågat och undrat över saker.


En till sak som han tog upp vara att bara för att tex: en kompis hund får göra en sak som din egna hund inte får göra, är det fel då? Här hemma hos oss får Algot hoppa upp i soffan när han vill. Men många tycker och säger att hunden skall bara få hoppa upp i soffan när den får tillåtelse utav mig. Många säger att detta har med ledarskap att göra, det har vi läst om? Gör jag och Henrik fel då? Men vi tycker ju inte att det är något fel i det, detta funkar ju för oss.


Ett annat exempel: vi har kompisar där deras hundar får skälla när någon ringer på dörn. Det vill inte vi att Algot gör här hemma. Vem gör rätt och vem gör fel? Vissa gillar att träna med klicker vissa inte. Men om man får en bra relation med sin hund och hunden mår bra. Man når de mål man vill med sin träning kan det verkligen vara fel då?

Bara för att man har olika tillväga gångsett...

Själv är jag nyfiken på hur andra tränar och hur dom gör. Man kan ju alltid lära sig något kanske.

 

Algot tittar på tv och tar d lugnt i husses knä. Ha d nu så bra kramar

Av anna westgren - 26 januari 2012 16:17

Hej idag var vi på våran första agility träning för dena kursen. Jag packade med mig leksaker, gottgodis och filten. Jag tänkte få med lite filten träning oxå. Filten använder vi oss utav när Algot skall vara lugn. Så tanken är så här, när vi är flera hundar som tränar samtidigt. Då får man ibland sitta och vänta när de andra hundara tex springer en banan och då tränar Algot på filten. Vi har tränat filten ganska länge nu med störning, så detta blir nästa steg i filten träningen.

 


Idag blev det mycket lek/träning för att bli lite varma i kläderna igen... Och Algot tyckte det var superkul!

Det blev hopp, slalom, tunnel, släpet, däcket och med lite olika kompinationer. Och han undersökte den roliga kontainern där alla roliga hinder mm förvaras...En väldigt nyfiken kille!


 

Husse och Algot tränar slalom.


     

Henrik tycker jag ser ut som en natzi soldat när jag springer om kring och pekar, jag har så raka armar och ben...

och ja jag vet jag ser inte klock ut när jag springer omkring.... Jag vill bara vara så tydlig som möjligt för min lilla skrutt.. Sen blir det inte bättre utav att man har en väldigt otymplig tjock jacka på sig. Tur att det är Algot alla

tittar på.

 


Vad skall jag säga bilden talar sitt tydliga språk....


Algot skötte sig jättebra och hade en väldigt rolig tränings stund med både husse och matte

 

Lyckan är total träna agility med bollen   

Av anna westgren - 15 januari 2012 12:22

Hej äntligen fick jag svar från Nya varvets hundskola. Vi fick en plats i tävlings gruppen i agility. Den börjar den 26 jan och håller på hela våren. Var annan var tredje vecka har vi en gemensam träning med instruktör. Och så skall vi delas  in i mindre grupper, med 2-3 hundar som tränar ihop 1-2gånger i veckan tillsammans. Vi får tillgång till hundskolans inhängnad och alla roliga hinder mm. Som jag har längtat!!!


För ett tag sedan lästa jag på ett hund forum där jag är medlem om detta härliga lopp. Det är som ett vanligt sprintlopp fast här får man ta med sig sin hund. Något vi skall börja träna till och förhoppningsvis vara redo för. Algot klara ju det men jag syftade på mig själv. Kondisen är väl inte på topp, något som jag tänkte ändra på nu då. 5km slinga i Skatås den 20 maj. Jag berättade detta för min vän Jessie som springer mycket och oxå har hund.Hon springer göteborgs varvet.

Hon är nu oxå utbildad personlig tränare, jag kommer vara i super form till sommaren!

Så det kommer bli kul att träna och tävla ihop. Nedan är en länk för mera info.

http://www.hundlopet.se/

Ha nu en härlig söndag kramar

Av anna westgren - 14 januari 2012 15:29

Solen skiner och jag packar ryggsäcken med leksaker,godis och kaffe till mig. Tänkte vi kunde ha en lugn stund i skogen idag. För att i går var jag och Algot ute på 2 timmars promenad och han fick jobba på bra både fysiskt och mentalt. Helt underbar dag och jag hade en helt underbar hund som löd minsta vink och jag känner mig verkligen stolt över Algot!

Vi tränade på nära och fot så fort vi såg en annan hund, det gick perfekt! Vi busade i skogen och letade efter godisträd.


Idag hade Algot helt andra planer,var på sitt mest överjävligast humör!!! Bomull i öronen och helt övertänd. Kontakt med matte vid hundmöten, släng dig i väggen matte jag skall fram och han bjöd på världens pipshow!!! Gå fint i kopple näääää inte idag. Så jag tog en extra lång väg till skogen bara för att han skulle gå ordentligt i kopplet och lugna ner sig lite. Jag fick onda blickar och han gick och mutrade...

   

Galen liten hund idag


Väl frame vid skogen släppte jag fri skitungen som hade fullt ös fnatt. Vi gick en bit och jag hälde upp lite vatten till honom. Satte mig i det härliga solskenet och tänkte ta upp mitt kaffe.  

Som ett rusande ånglok kom han rusade över mig och sprang på vattenskålen som givetvis spilldes allt vatten ut på mig. Hade jag haft ånga som kunde sprutas ut ur mina öron så hade jag nog gjort detta!


 

Matte titta så söt och snäll jag är  

Det är väl tur att han inte har överjävligt humör speciellt ofta. 

Av anna westgren - 10 januari 2012 19:50

Algots utställnings debut var 2009-11-28 julshow i Sätila

Domare Eva Eriksson

Valp 4-6 månader

Placering 1+HP BIM

Bedömnings kritik: 4 mån hane. Med gott utryck och trevligt huvud.Bra kroppad för åldern, välvinklad med trevligt temprament.


 


2010-02-06 Sätila

Valpklass 4-6 månader

Placering 1+HP BIR

BEDÖMNGS KRITIK: Bra huvud,korrekt bett,bra steg, bra bröstkorg, bra topline, bra vinklar, bra kors, bra rörelser när han själv vill.


 


Här kommer en trevlig kritik fast jag har tyvärr inget datum eller plats.

Och rosetterna har nog gått och gömt sig   

 Valp klass. någongånge mellan  2010-02-06 och 2010-03-21

1 +HP BIM

bEDÖMNINGS KRITIK: Maskulin hanvalp med härlig resning mycket vacket uttryck, mörka fina ögon, rosenöron, god kropps prop, korrekt vinklad fram och bak, stark benstomme, fina tassar, utmärkta rörelser runt om. vacker päls och färg. härlig attityd. välvisad. (Henrik var väldigt stolt över att han fick välvisad)


Malmö 2010-03-21

valpklass

Domare wilfred Peper

placering 2a

Kritik: Narrow under jaw, left canirie in to upper jan. maskilin dog very good head, very good top line and front, Excellent proportions hindquaters, feet and tail. cowect chest. moves well ( vet ej om allt är rätt stavat, lite otydligt skivet)


2010-05-08 Larv

Juniorklass

Domare Cindy Ppettersson

1. 3.e bästa hane

Kritik: 40cm kraftfullt huvud, mycket bra stop, bra ögon, kort och brett nosparti. borde ha bredare underkäke, mycket god hals. Behöver bredda sig i bröstkorgen, goda vinklar bak, bra svans, rör sig mycket bra paralellikt.

   


2010 24-27 juni åkte vi över till Danmark och gick på världsutställningen. Det var väldigt kul att få se så många fina hundar. Sen hade vi det väldigt trevligt på våran mini semester!

Algot fick Good och såg ut som en pytte liten valp gämfört med hans motstånade som gick brevid honom i ringen.

Men roligt hade han iaf =)


   

Vi fick ta med oss bästa kompisen Anita och här ser vi paret på vår resa emot Danmark  


       

tyvärr hade jag inte köpt min kamera då , så fotona är inte av bästa kvalite.


 

Stolt husse!!! Vi köpte en jätte Stor snygg rosett!


Lidköping 2011-05-07

Unghundsklass

Domare Ingrid Borchorst

sufficient


42cm Maskulin hane md något grovt huvud, kraftiga kinder, rynkor på nospartiet, lös i mingiporna, saxbett men tämligen små tänder, dör hörntänderna inte når upp, ojämn tandrad i underkäken. bra hals och skuldra, bra front, välutveklad kropp, bra länd och välvinklat bakparti, bra rörelser och temperament.


     

Av anna westgren - 10 januari 2012 16:40

Här kommer videoklipp på nästan alla moment från Algot MH-Test. Det gjorde han 2011-05-15.


 

 

 


  1a- Kontakt hälsning

 4 Tar kontakt själv eller besvarar kontaktförsök.


1b Kontakt samarbete

3 följer med, men är inte engagerad i testledaren


1c kontakthantering

3 accepterar hantering


2a Lek 1 leklust

4 startat snabbt, leker aktivt


2b Lek 1 dragkamp

3 griper,drar emot men släpper och tar om alt tuggar.


3a förföljande

5 startat direkt med hög fart, springer förbi bytet. 4 startar med hög fart. målinriktad-bromsar in vid bytet


3b gripande

3 griper tveksamt eller med tidsfördröjning

3-


4 aktivitet

4 är uppmärksam med ökad aktivitet efter hand


5a avståndslek intresse

3 intresse följer figurant utan avbrott


5b avståndslek hot/agg

1 visar ingaq htbeteenden


5c avståndslek nyfikenhet

3 går fram till den dolda med talande figuranten.


5d avståndslek leklust

4 griper drar emot, men kan släppa och ta om


5e avståndslek samarbete

3 är aktiv med figurant när denne är aktiv


6a överaskning rädsla

2 hukar sig och stannar


6b överaskning hot/agg

1 visar inga hotbeteenden


6c överaskning nyfikenhet

2 går fram när föraren sitter på huk och talar med overallen samt lockar på hunden.


6d överaskning kvarstående rädsla

1 ingen tempoföränding eller undanmanöver


6e överaskning kvarstående intresse

3 stannar upp, luktar eller tittar på overallen minst 2 gånger


7a ljudkänslighet rädsla

2 hukar sig och stannar


7b ljudkänslighet nyfikenhet

5 går fram till skramlet utan hjälp


7c ljudkänslighet kvarstående rädsla

2 liten båge eller tempoväxling vid någon av passagena


7d ljudkänslighet kvarstående intresse

3 stannar upp luktar eller tittar emot skramlet vid minst 2 tillfällen.


8a spöken hot/agg

3 visar flera hotbeteenden under längre tid.


8b spöken kontroll

3 kontrollerar och/eller handla emot spökern. långa avbrott ex: halva sträckan båda spökerna eller ett spöke hela sträckan


8c spöken rödsla

4 går fram till figurant när föraren gått halva avståndet


8d spöken rädsla

4 uppehåller sig i huvudsak bakom föraren. växlar mellan flyktstart och kontroll


8e spöken kontakt

4 tar själv kontakt med figuranterna


9a lek 2 leklust

4 startar snabbt, leker aktivt


9b lek 2 gripande

3 griper tveksamt eller med framtänderna


10 skott

2 avtagande kontroll under lek/ passivitet därefter oberörd.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se