Senaste inläggen

Av anna westgren - 7 maj 2012 21:05

Jag har inhandlat egna agilityhinder till Algot och vi har testat dem en gång hitils. Tre st hinder, ett däck och så har vi några blommpinnar som slalom  än så länge. Jag vill köpa 12 st slalompinnar och en tunnel oxå, då har vi lite att träna med hemma. Men det mesta var slut när vi kom till affären men men så är d i bland. Nu i veckan så skall vi ha tränings tävlingar i agilityn det skall bli spännade och väldigt roligt 


Det blir bättre uppdatering när jag inte har skolan, som snart är slut för denna terminen. Håller på med ett fördjupingsarbete som tar museten ur mig...


Eftersom att mitt kamera objektiv gick sönder så har d inte blivigt nått fotande på ett tag så bjuder jag på några bäbisfoton på Algot. Väldens sötaste skrynkel valp  


       


Ha d nu så bra!

ANNONS
Av anna westgren - 21 april 2012 12:45

Igår passade vi Ella, en av Algot tjejer    Det gick över förväntas bra faktiskt. Givetvis blev det lite bus, det blir lätt så med två busfrön. Men mycket mys oxå, de låg i soffan tillsammans på varandra.


Nyvaken Ella.


Algot har vart ganska så jobbig den senaste tiden och jag har tappat tålamodet ett antal gånger tyvärr. Han började nosa överallt,sprätta i marken och skall kissa helst hundra gånger varje promenad. Tar upp svansen vid vissa hundmöten och enligt honom så är han kung. Ja och alla kommandon är som bortflugna, han har glömmt allt och vissat finger åt både mig och husse vid inkallning. och när man blivigt lite arg då spelar han bara över och får tokfnatt ist. Och i dem läggerna skall man bara behålla lugnet och inte bli arg, lättera sagt än gjort ibland. Han har även gått upp i stress igen, vilket vi faktiskt har jobbat väldigt mycket på men det har vart bort glömmt det med.


Och så pratar man med sin underbara hjälpsamma uppföddare Eva! Det är en mognadsfas han går igenom, behandla honom som att han vore 10månader igen och lär inte in något nytt. Och det har vi gjort nu i 4 veckor , haft en liten repetions tid typ och det har funkat hur bra som helst!!! Vi har haft 2 veckors uppehåll från agilityn och bara koncentrerat oss på det vardagliga. Nu är han både mera uppmärksam på oss och lugnare innan han gick in i sin "fas" det känns helt underbar! Träningen fortgår och nu är det bara ett rent nöje för både mig och Algot (tror jag.)


Nu ska jag fortsätta med mitt pluggande, längtar tills  mitt sommaruppehåll från studierna.

Ha en trevlig helg!
 

ANNONS
Av anna westgren - 15 april 2012 16:58

Nu börjar våren titta fram, det har jag längtat efter.Vi har bara vart ute i skogen hela förmiddagen och vi tog med oss fika, MYS!


Titta bara på den här godingen som njuter av solen mitt bland vitsipporna  


 


 

Sötast!


     

Bilderna är tagna med mobilen, därför den usla kvalite men fortfarande lika vackert motiv.

Av anna westgren - 9 april 2012 15:02


Algot letar efter sitt Påskägg    

Av anna westgren - 6 april 2012 16:19

Hejsan här är allt bara fint! I måndags var det agilityträning/banträning det gick ok. Onsdagen lekte Algot med Anita och hör och häpna han la sig och sov helt på egen hand, det var inte lång tid men han gjorde det. I går torsdag gick jag och Algot till ankedammen som vi brukar kalla  den skogen och ja det finns en damm med änder i oxå.

När jag gick där i lugn och ro och tänkte det är så skönt att det inte är någon här, vi har mött på 2 st hundar på 2 år.

Det skulle jag inte ha tänkt... Algot stannar upp kollar bak på mig och jag kallar in honom då kommer 3 stora samojed hundar gåendes. Man får inte slappna av för mycket, men det går bra med skvaller träningen iaf och att inte springa fram till andra hundar även om dom är på nära håll. Jag vill ju att han skall springa till mig när han ser andra hundar men det är bara att träna på!


Lite längre fram var en hel armé med bagis barn ute i skogen och lekte. Dom hade nyongula västar på sig allihopa så dem syntes bra iaf  . En bit in i skogen fick han vara lös igen men efter en stund då dök det upp harar lite här och där, som tur var så fick jag syn på dem innan Algot.


Dagens träning var en tur till Sisjön och viltspår, det har vi inte gjort på hela vintern. Först en promenad i skogen och sen blev det passivitet för Algot och husse medans jag la 2 st spår. När jag gick där i skogen med nerblodade händer mitt i skogen, tänk om jag möter på någon här nu. Näää jag har bara lagt ett blod spår till min hund....

Kan nog bli lite konstig stämmning där...


Första spåret var inte så långt, men det gick väldigt bra. Han jobbar mycket bättre med nosen i backen nu och i ett lugnare tempo. Jag hade inga förväntningar alls just för att det har vart ett ganska långt uppehåll.


 

Skrutten är väldigt nöjd när han hittat sin klöv.


Andra spåret var betydligt längre med några svårigtheter, en rak vinkel , öven en liten å och en liten bit på en stig.

Uppskattar att spåret var ca 250-300meter långt. När jag tar fram den nyonoranga spårlina vet han precis vad som väntar och även detta spåret tog han gallant, liten högra tempo emot slutet men oj så stolt han blir när han hittar sitt byte. Husse gick en bit bakom och Algot springer till husse för att vissa upp vad han har hittat i skogen  .

 


Väldigt kul att se honom vara stolt över vad han har gjort. När det kommer till spår, då är det hunden som gör allt jobb på helt egen hand. Bra för självförtroendet! I morgon skulle vi träffa Ella för en promenad.

Ha nu en Glad Påsk!  Av anna westgren - 30 mars 2012 09:48

Igår kväll tänkte jag fortsätta med mina hemmagjorda agilityhinder och Algot ville tydligen vara med. Jättekul att undersöka allt som matte håller på med!

 

Här sitter jag väl bra... mitt i allt bröte.


Man kommer undan med mycket om jag bara ger matte lite pussar. 


 

mys


 

Myskillen ville ha sin massage, han ser ut att njuta iaf =)


I bakgrunden ser ni början till våran nya tavla, jajjemensan en tavla. 2m hög och 2,40 lång. Bakom kanterna skall jag lägga en ljusslinga så det blir nog fint när det blir klart.

 

Den här fototapeten har jag köpt, så fortsättning följer...


I går hade vi agilityträning på hundskolan. Testade 2st nya övningar,riktigt bra gick det oxå! Nästa måndag skall jag hålla i lektionen,och jag ska göra en klass ett bana. Det blir banträning, jag har kolla runt och suttit och ritat upp 4 st olika banor, hoppas det blir bra  . Ha nu en grym fredag!

Av anna westgren - 21 mars 2012 15:32

Vilket otroligt vår väder vi har fått idag! Våran kära vän Johannes är här en vecka, i vanliga fall bor han i Österike. Jag tog med mig grabbarna på en 3 timmar tur i skogen, provade en ny väg idag.

Algot har fått en nya bästa kompis Johannes, dom sover tillsammans på soffan och myser  .

När vi har vänner över då vill han bara mysa och busa med dom , en riktig charmknutte!


         


Fika pause


Skogshugarn!


Den här gick vi förbi....


     

Lite träning med matte, det var 6 st hundar en bit bort.        

Av anna westgren - 14 mars 2012 19:18

Idag begav vi oss ut på vårens första joggingtur och det gick väldigt bra faktiskt. En ca 10min promenad till skogen som uppvärmning och vi sprang ca 1,5km inte så lång men måste börja med nått.. Jag gick upp för två backar och stannade en gång till för en vatten pause.

6 olika hundar mötte vi på våran tur och 2 utav dom skällde och bråkade när vi passarade, men Algot skvallrade och gick lugnt och fint vid min sida men en gång stannade vi vid sidan av vägen och gjorde lite kontaktövningar.    Mycket träning har det varit men det har ju gett bra resultat!Selen och reflex västen som jag beställde kom idag. Väldigt nöjd!

   


 

Myser i solen   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se